Искат доживот без замяна за убиеца на 7-годишната Криси от Сотиря

Искат доживот без замяна за убиеца на 7-годишната Криси от Сотиря

Доживотен престой в затвора без право на замяна поиска прокуратурата за 21-годишния изверг Мартин Трифонов, който на 15 август блудства и уби 7-годишната Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря.

Обвинителният акт е внесен късно следобяд в петък, очаква се да бъде насрочена дата за разпоредителното заседание пред Коледа, уточни говорителят на сливенската окръжна прокуратура Надежда Белева. Обвинението срещу младия мъж е за убийство по особено мъчителен за жертвата начин, след като преди това е блудствал с детето и е направил опит да го изнасили.По данни на прокуратурата до скоро Трифон е бил в столичната затворническа болница, където са го лекували от раните, получени при залавянето му .

Трагичният инцидент стана посред бял ден на 15 август, когато изпилият стотина грама домашна ракия безработен Мартин пресрещнал отиващата към дома на родителите си жертва, замъкнал я под моста недалеко от центъра на Сотиря и се гаврил с нея. Извършителят направи опит да се укрие, но в крайна сметка бе задържан денонощие по-късно след оказана от него яростна съпротива, при което се наложи да бъде прострелян в лявото бедро и дясната подбедрица.

Смъртта на детенцето, на което предстояло да бъде първокласничка потресе обществеността и стана повод за промени в НПК, за да не могат престъпниците да се възползват от намаляне на присъдата при самопризнания.