Испански вестник: Каталуния проверява историята с къщата в Барселона

Каталунската полиция “Мосос д’Ескадра“ и антикорупционната прокуратура в Мадрид разследват подозренията за връзка на българския премиер Бойко Борисов с „международно изпиране на пари“ с крайна дестинация в Барселона. Това съобщава испанският вестник “Ел Периодико“.

В статията се казва, че проверката е предизвикана от сигнал от България от организация, наречена Гражданско движене „Обединена България“, подаден на 20 март 2019 година.

Каталунската полиция е откритила “признаци за истинност“.

Полицията на Каталуня “Мосос д’Ескадра“ и Прокуратурата за борба с корупцията разследват дали премиерът Бойко Борисов е свързан с „международна схема за пране на пари“ с крайна цел Барселона.

Йовчева и баща ѝ, са имали дялове в две компании със седалище в Барселона. Въпросните фирми са получили от 2013 г. над пет милиона евро, според Mосос. Според информациите тези суми идват от „физически лица, които не пребивават в Испания“.

Според сигнала, подаден до Мосос през 2019 година Йовчева и семейството й живеят в луксозна вила и тя има връзка с премиера на България.

“Ел Периодико“ посочва още, че за интимна връзка на Борисов с Йовчева се говори в България от години, но премиерът е отрекъл подобно нещо.

Още през 2016 година премиерът категорично отрече да е имал къща в Барселона и връзка с Борислава Йовчева. Тогава той като народен представител заяви: „Който намери къщата, да я вземе“. Две години по – късно Борисов отново заяви, че не я познава изобщо Йовчева и всичко по темата са фалшиви новини.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share