Истината за смъртта на Марадона е разкрита!

Истината за смъртта на Марадона е разкрита!

Истината за преждевременната смърт на футболния гений Диего Армандо Марадона ще бъде разкрита в документален филм. Великият Дон Диего си отиде от този свят на 25 ноември, само на 61 години.

„Какво погуби Марадона?“ ще предложи на зрителите разкази от първо лице на хора от най-близкото му обкръжение. Авторите на филма проследяват живота му от най-ранна възраст до самата смърт. Те проследяват как от бедно момче, той се превръща в идол на милиарди хола по света. Специално внимание се отделя убийственото му ежедневие, пристрастеността към наркотиците и другите зависимости.

Сърдечна недостатъчност е записано в епикризата за смъртта му. Това е само последният удар на съдбата.

„Какво погуби Марадона?“ обединява необикновения живот на човек, който е бил пристрастен към наркотиците извън терена, но също така е разчитал на коктейл от фармацевтични продукти по време на мачовете.

Разкрива се и как този смъртоносен начин на живот, воден откакто Марадона е бил дете, в крайна сметка се е превърнал в предписание за смъртта му. Историята му е и гениална, и болезнена.

Води началото си от бунтарския град в Буенос Айрес, където Марадона играе футбол с приятелите си в продължение на часове, а по-късно се превръща във футболна суперзвезда, позната и почитана по целия свят.

Неговото детство, преминало в бедност, го поставя в неравностойно положение и въпреки невероятния си талант на терена, Марадона е подложен на лечения за укрепване на физиката си. По-младите му години са изпълнени с постоянна медицинска намеса. Божията ръка силно се отличава и на мача с Англия.

Марадона води страната си до победа на Световното първенство през 1986 г. в Мексико, както и до място на финала четири години по-късно. Той чупи световния трансферен рекорд, присъединявайки се към италианския клуб Наполи за 6,9 млн. паунда, но с нарастването на доходите му се увеличава и натискът.

Предварителната аутопсия, представена от аржентинските медии, разкрива белодробен оток, причинен от сърдечна недостатъчност, но животът с постоянен натиск, пристрастяването и злоупотребите с тялото отнемат живота на легендата.

Разкази на близки до него хора като футболният агент Джон Смит, представляващ Марадона; бившият му треньор Фернандо Синьорини и бившият капитан на Наполи Джузепе Брусколоти разкриват как този смъртоносен начин на живот, започнал когато Марадона е бил само дете, в крайна сметка е довел до преждевременната му смърт.