Истинска трагедия в село Блажиево, погребаха жив човек!

При отстраняване на тежка ВиК авария в бобошевското село Блажиево, оставила по-голяма част от жителите му пет дни без вода, при инцидент загина 59-годишният бобошевец, служител на ВиК, Румен Ильов, съобщи вестник Вяра. Само пет минути работа ни оставаха – да завием една муфа, вайкаше се колегата на Румен – Янко.

Цялото село Блажиево излезе на улицата в шок от инцидента. Пет дена жителите на главната улица „Свети Иван Рилски“ в село Блажиево заедно с кмета си Пламен Караканов чакали ВиК-Бобошево да отстрани аварията и да им пусне водата. Вчера, на петия ден, се отзовала аварийна група, в която бил включен и Румен Ильов. Багерът изкопал огромен ров, височината му достигнала над два метра заради дълбочината на водопровода. Тъй като водата пет дена се събирала на мястото на аварията, пръстта, която багерът изхвърлил около изкопа, представлявала тежка кална маса.

Екипът вече приключвал работата си, около 14 часа, когато колегата на Румен вижда, че има опасност високата кална маса да се свлече в изкопа и да ги затрупа.

Колегата на Румен – Пламен, осъзнал опасността, излизайки от изкопа, и извикал „Румене, скачай!”. Докато разбере, както се бил изправил и опитвайки се да отскочи, Румен бил затрупан жив от огромната кална маса. „Ботушите ми се залепиха” били последните му думи, които колегите му чули. Гумените му ботуши, с които нагазил във водата в изкопа, не са му позволили да отскочи. Секундите били фатални.

Без да губят време, колегите му Пламен Маринов, Янко Дяков, Тодор Дяков и живеещите наблизо блажиевци се затичали да го разравят и да го търсят в калта, търсели го и с кофата на багера. Извикали пожарна, линейка и полиция.

Извадили Румен сравнително бързо, но без признаци на живот. Румен Ильов има две деца. Бобошевци споделиха, че Румен Ильов бил сърдечен, весел и добър човек и много съвестен и опитен работник. На мястото на инцидента веднага пристигна следователят Владимир Павлов и дознателка от дупнишкото следствие. Пристигна и група от Инспекцията по труда в Кюстендил и НОИ.

От Инспекцията по труда щателно изследваха изкопа на трагедията и го заснеха. Жителите на село Блажиево, които отново останаха без вода, не спряха да се вайкат заради загиналия Румен и се питаха защо веднага след аварията не е изпратен екип на ВиК да я отстрани, тогава тази опасна кал нямаше да я има. По случая се води разследване.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share