Исус Величков: На Борис му плащаха, за да губи мачове

Самият аз съм не съм бил боксьор, имам лиценз, защото навремето бях футболист. Дадох му моята самоличност, понеже той ме беше уверил, че няма да имам ядове с личните ми данни, а аз като обикновен човек си въобразявах, че ще има проблеми, но все пак му я дадох. Това заяви пред Нова телевизия братовчедът на загиналия в Албания боксьор Исус Величков.

Той призна, че починалия боксьор е имал общо шест мача с чужда самоличност и допълни, че Борис Станчов е взимал пари, за да пада.

,,Според мен става въпрос за убийство. Убили са брат ми, за да не спечели мача“, заяви и сестрата на боксьора. По думите ѝ тя само предполагала, че брат ѝ се боксира под чужда самоличност.

,,Всичко е за пари. В България е взимал най-много до 300 лева, но той не се биеше толкова за пари, колкото от любов към спорта. Освен това той никога не е имал болести, а в случаите, когато е боледувал, се е лекувал само с плодове. Не е взимал никакви лекарства“, сподели още сестра му и обяви, че за всичко това е знаел треньорът му и той трябва да понесе отговорност.

Синът ни никога не е боледувал, не взимаше лекарства, не пиеше алкохол, не пушеше. Той дори аналгин не е пил. Това споделиха родителите на починалия боксьор Борис Александров Станчов.

„Искам да попитам как документите на сина ми в мениджъра му? Защо е избягал, след като синът ми е бил приет в болница“, пита бащата.

„Той е ни обясняваше много-много какво прави. Не знаем дали е участвал в уговорени мачове и че се бие под чужда самоличност“.

Майката сподели, че им е било казано от треньора, че в багажа му са намерили празна опаковка от „Виагра“. Родителите, обаче не вярват, че това са негови лекарства. Починалият бил 21-годишен.

Със сигурност мениджъра му и треньора му са знаели, че се качва на ринга с чужда самоличност (Исус Величков). „Няма да им се размине“, заканиха се близките.

Предстои почернените родители да заминат за Албания, за да разпознаят тялото на сина си.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share