Италианската полиция издирва безследно изчезнал българин

Италианската полиция издирва безследно изчезнал българин

Италианските власти издирват 83-годишния българин Костадин Калайджиев, който изчезнал безследно в 16 часа на 19 август в тосканския град Монтекатини.

Обявата за издирвания мъж беше публикувана в медиите, включително и в предаването „Кой го е виждал” на тв канала РАИ-3, което се занимава с изчезнали хора.

Българинът излязъл в сряда към 16 часа за обичайната си разходка, но този път не се върнал. Според описанията той е висок 170 см, облечен е с къси сини панталони и синя тениска, изглеждал добре за възрастта си, но имал понякога проблеми с паметта си.

Живеел при дъщеря си в зоната на улица „Белини”, близо до полицейски участък.

Дъщерята на издирвания българина съобщила за изчезването му в сряда и била много притеснена, тъй като баща й познавал отлично маршрута, по който се разхождал всеки ден по един час. Полицията започнала издирването в цялата зона на квартала и до намиращия се наблизо парк. В акцията участват екипи от карабинери, полицаи, пожарникари и обучени кучета, но също и доброволци. Пуснат е дори и дрон, който да наблюдава зоната от високо.

Странното е, че изчезването е станало в смятан за много спокоен жилищен квартал. Не е изключено мъжът да се е качил на автобус от градския транспорт и да се е отдалечил. Знае се, че в миналото българинът обичал да посещава черквите в зоната. На снимката, публикувана от полицията, българинът се намира пред църквата „Сан Франческо” в град Пистоя. Според друга хипотеза българинът може да се е качил до парка и оттам – на близкия хълм. Доброволци, участвали в търсенето, разказали, че срещнали в него малко стадо глигани.

Полицията публикува и телефон, на който гражданите да съобщят, ако го видят.