Италиански сенатор: Искам доживот за българина убиец!

Доживотна присъда за българина, убил старица с буркан, поиска вицепрезидентът на италианския сенат Роберто Калдероли. На същото мнение са и други сенатори, коментиращи жестокото убийство, извършено от Дамян Борисов в Италия. Гневни постове из социалните мрежи питат до колко може да се вярва на чужденците, дошли да изкарват прехраната си на Ботуша, и най-вече на българите.

Убиецът Дамян Борисов бил отседнал във фермата на 90-годишната си жертва Карла Босси по проект за интеграция и работно развитие. Миналата неделя младежът поискал пари от бабата и след като тя му отказала, той я ранил фатално с буркан по главата.

Днес стана ясно, че 22-годишното момче е живяло на ул. “Пескара” 37, мястото на престъплението, от три години. На този адрес, освен Дамян и семйство Босии, пребивавали още трима чужденци. „Potere Ronchetto“ представлявала био ферма, в която се извършвали различни земеделски дейности, а теренът около нея се давал под наем на къмпингуващи с цел агротуризъм.

При разпита след убийството, членовете на фамилията разказали на разследващите, че в последната една година постоянно изчезвали дребни суми пари от къщата. Поредица от случаи, на които не се обръщало голямо внимание. Близките на Карла допълнили още, че Дамян и останалите чужденци живеели и се хранили безплатно във фермата и редовно им се заплащало за работата, която вършели. Въпреки добрите условия, които семейство Босси осигурявали на младия българин, той в изблика си на гняв ранил възрастната дама и я убил.

„Той я уби по тривиални причини, уби я за дребна сума евро, а след това без никакви угризения на съвестта, отиде да танцува в дискотека“, отбелязва днес вицепрезидентът на Сената Роберто Калдероли. „Сега за убиеца не трябва да има никаква милост или отстъпка от наказанието: присъдата без край, доживотен затвор без никакви смекчаващи обстоятелства“, допълни той.

С коментар по случая се включи и регионалният съветник по сигурността и имиграцията Рикардо Де Корато. „Ужасно убийство, което засяга не само свирепия начин на извършване и възрастта на жертвата, а и това, че убиецът е бил гост на семейството в продължение на три години. Общината предлага тези абсурдни интеграционни проекти, но трагедии като тази само потвърждават тяхната опасност, а също и опасността за тези, които приютяват чужденците. Три години предполагаема интеграция не помогнаха на Борисов да се впише в социалната тъкан, тъй като отдавна е крал пари от селската къща, където работил и не се поколеба да пребие до смърт възрастната жена, приела го като част от семейството. Това са хората, на които Общината твърди, че може да помогне! Каква интеграция може да бъде възможна за такива хора?“, заяви той.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share