И к’во прайм ся?! Катаджия отива на съд за подкуп от 50 лв.

И к’во прайм ся?! Катаджия отива на съд за подкуп от 50 лв.

Катаджия е предаден на съд за поискан и приет подкуп при изпълнение на служебните си задължения на столично кръстовище, съобщават от Апелативна прокуратура София.

Обвиняемият Й. Д. работел като полицай в отдел „Пътна полиция“ в Столична дирекция на МВР. На 24.05.2018 г. той бил наряд на пост за регулиране и подпомагане на движението на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Гурко“ в столицата. Около 16 ч. катаджията приближил лек автомобил „Опел“, който малко преди това бил оставен за няколко минути на аварийни светлини и поискал от водача му документи за проверка. Служителят на реда установил, че собственикът на колата е бащата на шофьора, както и че е изтекъл срокът на годишен технически преглед на колата.

Водачът очаквал да бъде санкциониран, но вместо това полицаят първо се отдалечил, за да напише нещо. Не след дълго се върнал и заявил, че му „спестил спиране от движение“, „ще му пише един фиш“ и „трябва да почерпи“. Водачът му дал банкнота от петдесет лева.

По същото време старши инспектор от КАТ минавал наблизо и видял действията на корумпираното ченге. Той веднага му се обадил и попитал защо, след като е констатирано нарушение, той не се е свързал с него за изпращане на втори служител, какъвто по принцип е реда. Обвиняемият се оправдал с това, че водачът бил спрял на спирката на градски транспорт и ще му състави фиш. Било му наредено да изготви докладна записка за случая.

В хода на разследване на случая е било установено, че автоконтрольорът поискал и приел рушвет в размер на 50 лева, за да не се състави акт за констатирано от него нарушение.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.