И Кумата от Банево е задържан заради бруталната инквизиция на котки

И Кумата от Банево е задържан заради бруталната инквизиция на котки

Още един бургазлия бе задържан заради скандалните видео записи с инквизиране на домашни животни, съобщиха току-що от ОД на МВР в Бургас. Според неофициална информация арестуваният е бургазлията Димитър Куманов (50 години), за когото още вчера се знаеше, че е съпричастен към случая, но се изясняваше вината му.

Кумата е от Банево, стар познайник на органите на реда. Неговият глас се чува на видеозаписа, а на кадрите се различава профил, сходен с този на Димитър Димитров – другият задържан. Точно Димитър Димитров е човекът, който разпространи двата клипа в специализирана фейсбук група за отглеждане на породисти гълъби, пише Флагман бг.

Димитър Димитров ще бъде освободен след няколко минути от ареста след изтичането на 24-часовата му мярка, а следващото денонощие зад решетките ще изкара авера му Димитър Куманов. В момента се събират достатъчно доказателства, за да бъдат подведени двамата под наказателна отговорност по чл.325 от Наказателния кодекс, по който може да получат до 3 години затвор или глоба от 1000 до 5 000 лева.

Законодателят не е предвидил по-сериозно наказание за това деяние и в момента съд, прокуратура и полиция реално са с вързани ръце. За подобни случаи, при чисто съдебно минало се налагат най-много условни присъди.

Според информацията, която е събрана по разследването до този момент в основата на ескалиралото напрежение и изливане на котки в ж.к.“Славейков“ са гълъбите, които Димитър Димитров отглеждал в незаконния си гълабарник в блок 15 в ж.к.“Славейков“. Той завзел тавана, където развъждал породисти екземпляри. На 8-ия етаж в този вход, точно под гълабарника живеела възрастна жена, която адски много обичала котките и хранила поне 10-ина пухкави животинчета, които всеки ден я чакали с надежда пред блока. Това изглежда е издразнило Димитър и авера му Кумата и те предприели акция „прочистване“, смятат разследващите.

В същото време стана ясно, че днес се подадени сигнали от близките на Димитър Димитров – съпругата му и 24-годишната му дъщеря, които от снощи са били подложени на невиждан терор в социалните мрежи от непознати лица. Те ги заплашвали със саморазправа. Най-бруталните случаи са предадени на полицията и ще се предприемат незабавни мерки, защото нито дъщерята, нито жената на Димитър Димитров са виновни.