И това е арогантно! Борисов: Имате пари за цигари, а нямате за маски

И това е арогантно! Борисов: Имате пари за цигари, а нямате за маски

„Възложил съм да се произведат 2 милиона маски и да се раздадат без пари, щом проблемът е за 3.50 лв. Имате пари за цигари, а нямате за маски“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерски съвет.

„Държавните пари все едно идват някъде отгоре. Ще ги дадем, ще произведем и маски още. Това не знаех, че трябва да са без пари и 3.50 лв. са много. Ще ги произведем.

Не е проблемът в парите. Казах го и за тестовете – заделили сме достатъчно ресурс за това, въпросът е в надеждността. Когато знаем, че са надеждни, ще ги купим. Колкото ни препоръчат професорите, толкова ще купим. По всички теми сме солидарни и разбрани“, посочи премиерът.

„В безпрецедентна ситуация сме и на моменти всяко решение изглежда предпоследно. Мисля че ще помогне, ако си казваме по-често „сгреших, извинете“. И не, не говоря за експертите и лекарите, макар че щеше да е добре СЗО да бяха взели да се разберат най-после по въпроса за ползата от маските. Говоря за себе си“, написа преди минути във фейсбук профила си председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Снощи казах по бТВ, че замразяването на депутатските заплати е популизъм. Сгреших. Извинете. Не е популизъм не защото хазната няма да усети нашето замразяване. Не е популизъм, защото е редното нещо, което да направим в момента. Може да не е кой знае колко полезно, но е редно. Снощи сгреших, днес се извинявам. А вие бъдете здрави и се пазете!“, пише още тя.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще бъде направено предложение за замразяване на депутатските заплати. Той допълни, че депутате от ГЕРБ обмелят да дарят част от заплатите си. Говорим за единство, за съпричастност. Нека всички да бъдем еднакво ощетени.

Притесняват ме данните за безработицата, но към днешна дата на първо място ме притеснява здраветото. После ще се възстановяваме, каза премиерът.