Как заловиха биячите на Слави Ангелов?

Как заловиха биячите на Слави Ангелов?

Тихомир Безлов коментира пред БНТ арестите на нападателите на журналиста Слави Ангелов. Той напомни, че това е първият разкрит случай на побой на журналист и припомни колко много е имало в предните години.

Безлов сподели, че не знае точно как са разкрити нападателите и заяви, че предполага, че са използвани записи от камери. Дали сред тях има посредници, също не знае, но най – крайният поръчител едва ли е заловен.

По думите му, побоят над Слави Ангелов е бил знаков, защото се е случил дни след въведеното извънредно положение. Безлов заяви още, че е знаково това, че се посяга към наказателните бригади сред агитките.

Прокуратурата днес решава на кои от задържаните за нападението срещу журналиста Слави Ангелов да повдигне обвинения.

По информация на БНТ за седем от задържаните 10 души са събрани достатъчно доказателства за привличане към наказателна отговорност.

Сред тях са и сочените за физически извършители на побоя Любо Делев и Павел Георгиев – Павката. Двамата са ММА бойци и тартори на една крайните фракции на „Левски Запад“.

Според разследващите те са били част от организирана престъпна група, занимаваща се със силови действия и нанасяне на тежки телесни повреди.

Събират се доказателства за участието им в още няколко побоя. Слави Ангелов беше нападнат на 17 март вечерта близо до дома му. Най-вероятният мотив за побоя срещу журналиста са публикувани негови разследвания.