Калайджийка се изгаври с полицаите и пострада

Калайджийка се изгаври с полицаите и пострада

Калайджийка отнесе наказание, след като се изгаври с полицията. Магистратите от Районния съд в Първомай са ѝ наложили глоба в размер на 1000 лв. Причината е фалшив сигнал, подаден на тел. 112.

Калайджийката имала завършен 2 клас и била грамотна. Към момента се прехранвала с обща земеделска работа на частни начала.

В последните минути на 11 април тази година, към 23.50 часа, жената от ромски произход, която живее в първомайското село Брягово, хванала мобилния си телефон и набрала единния европейски номер за спешни повиквания 112. След като се отзовал диспечер, калайджийката съобщила, че неизвестни лица са проникнали в дома й и чрез използване на сила са отвлекли дъщеря й Катеринка.

Обаждането било прието в Районен център 112 – Русе на Дирекция „Национална система 112“ при МВР, след което сигналът бил предаден на органите на реда в Пловдив. Униформените се отзовали, но се оказало, че сигналът е фалшив.

Така калайджийката била подведена под отговорност за обаждането и изправена пред съда, който решил да я глоби с 1000 лв. Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.