Камера показа зверската катастрофа, в която загина Милен Цветков

Кадри от жестоката катастрофа, в която загина Милен Цветков, се появиха в социалните мрежи. Видеото е заснето от камера, позиционирана на самото кръстовище. Обективът обхваща колите, сред които и тази на ТВ водещия, които чакат на светофарa.

На кадрите се вижда субарото на Цветков, което е първа кола. До него спира такси и в това време светла зелена сигнализация за пешеходците. Група от лица пресичат, а малко преди да се качат на разделителния остров, джипът на 22-годишният Кристиян връхлита колата на Милен Цветков.

От видеото се вижда още, че аудито дори не намаля, а директно с бясна скорост се врязва в задницата на субарото. Колата на водещия изхвърча напред, като само на сантиметри се разминава с последния пешеходец.

Автомобилът, управляван от дрогирания Кристиян Николов връхлетял управляваното от Цветков Субару, докато той изчаквал на червен светофар на бул. „Черни връх“. Цветков изпаднал в клинична смърт. Когато дошъл медицинският екип, той все още имал пулс. По-късно издъхнал в Пирогов.

Аудито се води на фирма Десислава Пешева – Комерс. Пешева е съдружничка на Миню Стайков във „Винпром Карнобат“. Имат десетина общи фирми.

22-годишният мъж ще остане 72 часа в ареста. Той е привлечен като обвиняем от Софийска градска прокуратура. Предстои държавното обвинение да поиска най-тежката мярка спрямо него, а именно „задържане под стража”. Това съобщиха от прокуратурата.

В същото време на Икономическа полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от Николов автомобил.