Камион се обърна на същото място на „Тракия“, новата мантинела го спря

Камион се обърна на същото място на „Тракия“, новата мантинела го спря

Нова катастрофа с тир е станала на същото място на магистрала „Тракия“, където на 12 юли турски влекач с полуремарке скъса мантинелата, вряза се в насрещното движение и уби петима. Този път обаче новопоставената след предишния инцидент мантинела го спря и предотврати навлизането му в лентата за насрещно движене.

Сигналът за инцидента е бил подаден към 10,50 часа от транзитно преминаващи пътници, районът е бил отцепен, за минути се образувала близо 4-километрова „тапа“ в посока към Бургас. По данни на АПИ инцидентът е станал на 161-ви километър от магистралата.

Само по случайност се е разминало без сериозно пострадали, движещите се след тежката машина, която е легнала върху наскоро поставената мантинела от неръждаема стомана са успели да спрат.

Трафикът се регулира от екипи на „Пътна полиция“, около 13,30 часа пристигна автокран, за да изправи авариралата машина. Няма данни за употреба на алкохол от водача, предполага се че инцидентът е свързан с преумора на шофьора и спукване на предна гума.

В този участък скоростта за тежките машини е 100 км /час, но ТИР-овете имат ограничител, който не позволява повече от 90 км /час.