Каналджиите: Ето я тарторката на бандата, ударена при спецакция в Бургас

Каналджиите: Ето я тарторката на бандата, ударена при спецакция в Бургас

58-годишната Томрис Махмуд е сочената за организатор на висококонспиративната група, занимавала се с каналджийство на територията на Бургаска област.

Арестуваната жена е от кърджалийското село Кьосево. Тя е извършила престъплението в изпитателен срок за същото деяние, пише „Флагман“.

Преди броени минути Бургаският районен съд прецени, че е редно тя да остане в ареста, тъй като има особено голяма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Арестуваната не дава вид на закоравял престъпник, но пък досието ѝ далеч не е чисто, а събраните до момента доказателства – почти категорични.

По време на самото дело обаче станаха известни някои интересни подробности. Така например 58-годишната Томрис заяви, че единственият от останалите трима арестувани, който познава, е лице с името Красимир Христов. Той към момента е задържан като „средния човек“ – този, който в организацията е привличал младежи за шофьори, превозващи мигрантите.

„Красимир ми се обади и каза: „Дай ми някакви пари, како!“ и аз му дадох. Той ми ги връща винаги“, каза Тамрис Махмуд пред съда.

Това обаче се оказа интересна „дупка“ в аргументите на защитника ѝ – адв. Тома Найденов от Хасковската адвокатска колегия, който заяви в контра на прокуратурата, че до момента събраните доказателства не били достатъчно конкретни и изчерпателни, за да се състави обосновано предположение, че именно Томрис е извършила престъплението, в което е обвинена.

Негов акцент бяха извършените разпити с останалите задържани – двамата 23-годишни шофьори Димитър Христов и Хюсеин Хюсеин, както и Красимир Христов. Те никъде не уточнявали в сведенията си, че познават 58-годишната Томрис, но пък Красимир бил заявил на двамата младежи, че „..имало някаква кака, която била по-високо в йерархията“.

Дали въпросната „кака“ в случая е именно Томрис Махмуд, засега остава забулено в мистерия.

Въпреки това обаче в дома на обвиняемата, са открити редица уличаващи предмети, сред които по думите на прокуратурата: 2 пистолета, 33 сим карти в дома ѝ, 20 сим карти в личната и кола; 17 монилни телефона, флашки и документи.

Заради тези аргументи на държавното обвинение, както и поради причината, че Томрис Махмуд е многократно осъждана, Районният съд постанови най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Решението подлежи на обжалване.