Кандидат за кмет на пловдивско село задържан с кило марихуана

Кандидат за кмет на пловдивско село задържан с кило марихуана

Кандидат за кмет на село Манолско Конаре е в ареста за притежание на наркотици. 47- годишният Борис Василев е заловен на 8 март в Столипиново, заедно със свой съучастник. Двамата са арестувани при полицейска акция на ул. „Калина“, точно когато Василев предавал стоката на клиента си.

По време на операцията жената на клиента грабнала торбата и се опитала да избяга с нея, но се спънала и паднала. В крайна сметка двамата мъже са отведени с белезници в ареста, н в последствие състав на Окръжен съд освобождава Василев под гаранция, явно вземайки под внимание добрата характеристика, която му е дал самият му опонент – настоящия кмет на Манолско Конаре.

В последствие наблюдаващият прокурор Тодор Павлов е внесъл протест срещу решението на съда и мярката на Василев е разгледана отново от Апелативен съд. Магистратите от горната инстанция са отменили гаранцията и кандидатът за управник отново е върнат зад решетките.

Полицията изяснява произхода на марихуаната. В района се коментира че по поречието на Марица има малки, но добре скрити плантации с марихуана, които носят добри доходи на стопаните си.