Канибалът от Архангелск изял трима сътрапезници

Под охрана и десетки журналисти от цяла Русия вчера в Архангелския областен съд започна делото срещу серийния убиец и канибал Едуард Селезньов.

Брадясалият и висок само 1,5 метра мъж е изял трима свои приятели. Той бе осъден на доживотен затвор без право на помилване в колония със строг режим.

Руската полиция залавя Селезньов след сигнал на бащата на едната жертва. Иначе 51-годишният канибал още щеше да посяга на хора, пишат руските медии. Следователят разобличил Едуард Селезньов, е разкривал престъпленията му факт по факт.

Оказва се, че трите жертви са бездомници и точно заради това не са нужни никому. А оттам не ги и търсят. Селезньов завършва през 1984 професионално училище за каменоделец. После ту работи малко, ту прави големи запои и участва в малки кражби. Така постоянно сменя свободата със затвора.

Първата му жертва става 59-годишен бродяга с който се запознали в приют за бездомници през 2016. След това двамата яко се напили. По време на запоя Селезньов заклал авера си. После го разчленил и живял с месото му няколко седмици. Останките изхвърлил в близкия водоем.

За да не умре от глад постоянно пиещият мъж първо се научил да отвлича и разфасова домашни животни – кучета и котки. „Кучетата и котките ми омръзнаха. Исках да опитам човешко месо”, заяви в съда Едуард Селезньов.

Втората жертва на людоеда е 43-годишен мъж, пише Лайф.ру. Той му дал стая под наем. Селезньов продължил да убива кучета и котки, които ловил по нощите. Правил това, докато хазаяниът му спял. Една нощ той не се събудил повече.

След няколко месеца в апартамента дошъл бащата на убития да го търси. „Платих 35 хиляди рубли наем за стаята до края на годината, а синът ви отиде да си търси работа в Санкт Петербург”, казал Селезньов. Бащата обаче пуснал сигнал в полицията.

Докато тя търсила сина му, канибалът убил и изял още един мъж. Бащата на убития с апартамента намерил куртката на сина си с паспорта на Едуард Селезньов.

Уликите били слаби. Веднъж открил в хладилника странно на вид месо, но докато съобщи в полицията, а оттам назначат обиск, то вече било изчезнало. Следователят Вячеслав Нефедиев решил отново да отиде в апартамента. Там му хрумнало да повдигне ваната. Под нея имало странни тъмни петна.

Експертизата показала ,че това е кръв от два различни генотипа – на изчезналия син и от друг човек. Вторият човек е бивш затворник – в колонията, където лежал му взимали кръв за изследване. Така Архангелск попадна на първия си сериен убиец и канибал.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share