Каракачанов: Не съм нарушил правилата! Пейката е извън градинката

„Не смятам, че съм нарушил правилата. Пейката е извън границите на градината и е точно срещу сградата на Министерството на отбраната“, заяви министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод снимката, на която се вижда, че стои в Градската градина в София на пейка и разговаря със своя пиар Александър Урумов.

„Подскачам като чувам неверни твърдения. Няма милиард и половина за бронирани машини. Сумата е милиард и 200 милиона. Проектите за корабите и бронираните машини са гласувани в Народно събрание, няма как да се замразят от кабинета. Проектите не се плащат еднократно, а разсрочено. Корабите ще се изплащат 6 години, а машините 9 години“, това каза в интервю за предаването „Тази събота” вицепремиерът в отговор на призивите на лидера на БСП Корнелия Нинова за замразяване на военните проекти и пренасочване на средствата към мерки в подкрепа на хората, засегнати от ограниченията заради коронавируса.

„След големите кризи идват напрежение и конфликти, и милионите нелегални мигранти. Сега тя иска да вземем от полицията и армията, които защитават българите”, коментира още Каракaчанов.

Той обясни и предложението за ограничаване на вноса на плодове и зеленчуци до изчерпването на българската продукция. Той е категоричен, че предложението не е в нарушение на принципите за конкуренция. Всички европейски държави въведоха някаква форма на протекционизъм, уточни вицепремиерът.