Караянчева: Претърпях пътен инцидент, но съм добре

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева сподели чрез социалните мрежи, подробности за състоянието си след катастрофата, за която съобщихме по-рано днес.

Тя увери, че се чувства добре и благодари на всички за загрижеността.

„Здравейте, приятели. Пиша тук, тъй като нямам възможност да отговоря на всички обаждания – да, претърпях пътен инцидент. Добре съм и ви благодаря за загрижеността. Имам счупена раменна става. Изказвам своите благодарности на екипа в болницата в Шумен. Доколкото съм информирана и останалите участници в катастрофата са добре“, гласи публикацията на Караянчева.

И от НСО излязоха с официална позиция по повод катастрофата с кортежа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

„На 15 септември 2019 г. около 10.30 часа на главен път Шумен-Силистра, след разклона за с. Върбак, автомобил на Националната служба за охрана е ударен от лек автомобил, управляван от 31-годишен водач. Благодарение на бързата и точна реакция на водача на НСО са ограничени щетите от удара. Мястото на произшествието е било незабавно обезопасено“, посочват от НСО.

От там допълват, че при инцидента Цвета Караянчева е получила нараняване и незабавно е транспортирана в болнично заведение. Национална служба за охрана не разполага с информация за други пострадали от инцидента.

Причина за пътния инцидент и вината за причиняването му ще бъдат установени в рамките на текущото разследване, се чете в позицията за инцидента на НСО.

Самата Цвета Караянчева написа в социалната мрежа Facebook, че е добре, но има счупена раменна става. Тя благодари за загрижеността на хората и грижите на лекарите на болницата в Шумен.

„Доколкото съм информирана и останалите участници в катастрофата са добре“, написа още Караянчева.

По-рано днес колата на председателя на парламента претърпя инцидент на пътя Шумен – Силистра, на около 150 м след разклона за село Върбак.