Каръшки удар: Обраха склад с медицинска марихуана до Пловдив

Каръшки удар: Обраха склад с медицинска марихуана до Пловдив

Обраха склад с марихуана за медицински цели до Пловдив, предава „Марица“ от свои източници. Ударът е станал минути към полунощ преди седмица и е дело на двама души. Марихуаната е отглеждано в помещението, след което готовата продукция се изнасяла за чужбина.

Складът е собственост на занимаващия се с транспортен бизнес Васил Пиронков от Асеновград. Той обясни, че помещението е опасано с 16 камери, като по записите органите на реда бързо стигнали до виновниците. „Трябва да си изключително глупав, за да влезеш да крадеш в обект с толкова камери. Освен това, стоката не става за това, за което те си мислят. Това е медицинска марихуана, която се използва в здравеопазването и няма нищо общо с другата“, разказа Пиронков.

От помещението е изнесен цял кашон с продукта, предназначен за износ. По камерите са идентифицирали колата, с която апашите са действали, както и тях самите. Виновниците вече са задържани, посочи Пиронков и благодари на полицията за светкавичната реакция и професионалното отношение.

Те първо пробвали да разбият аварийната врата, но тъй като не успели, нахлули през прозореца.