Касапинът на Виктория от влака се канел да скочи и на друга жена

25-годишният спасител на нападнатата от психар в бързия влак от Пловдив за Варна днес отиде в болницата, за да се срещне с Виктория Генова. Петър Бонев не се чувства герой и категоричен е, че е действал така, както всеки един би постъпил, за да спаси човешки живот. Безработният Петър Бонев е родом от пазарджишкото село Церово, завършил е осми клас, работил е на различни места у нас, в Италия и Гърция, пише „Монитор“.

В южната съседка преди 3 години се запознал с приятелката си Божидарка Димитрова, двамата имат 2-годишна дъщеричка Габриела, с която пътували във вагона, където психично болният Пламен Ч. е нападнал с нож спътницата си в купето.

Поведението на Пламен направило впечатление на Божидарка още на гарата в Пловдив, младежът я гледал втренчено и заплашително, но тя не му обърнала внимание. На гара Чирпан Пламен изскочил в коридора и се разкрещял „Гумите на влака замръзнаха!“, след което се прибрал обратно в купето, където по това време бъдещата му жертва спяла. Петър разхождал дъщеричката си по коридора, когато чул виковете на Виктория за помощ, дал детето на майка му и нахълтал в купето, където по това време Пламен ръгал с джобно ножче младата жена. Двамата се сборичкали, нападателят изтървал ножа и хукнал да бяга.

Мургавият мъж го последвал, скочил след него на гаровия перон в Стара Загора, успял да го събори и предаде в ръцете на пристигналия униформен полицай. След това се върнал обратно в купето, оказал първа помощ на тежко ранената и кървяща жена, съпроводил я с пристигналия екип на ЦСМП до линейката. „Не съм герой, герои има само по телевизията. Направих онова, което според мен трябва да направи човек при подобна ситуация. Не съм звънил на телефон 112 , просто нямаше време, всичко стана за минута-две, повиках само началника на влака, не знаех че в съседното купе има група спортисти от Варна…“, разказа Петър Бонев (на снимката).

Младата жена е оперирана, животът й е вън от опасност. Нападателят е настанен в държавната психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов“-Раднево, където предстои да бъде направена съдебно-психиатрична, коментираха от старозагорската окръжна прокуратура, която наблюдава образуваното досъдебно производство.

Според запознати ранената Виктория дълги години е живяла с родителите си в Холандия, наскоро е завършила средното си образование в столична гимназия. Тя е отивала във Варна при свои близки. Не е е познавала нападателя, извадила джобното си ножче, за да го сплаши, след като той започнал да се държи агресивно.