Каскадьорката, врязала колата си в магазин, била пияна от сутринта

Още в 10:00 часа, жената врязала се в магазин в пловдивския квартал Коматево, е била пияна. Припомняме, че около 11 часа младата жена профучала с форд с хасковска регистрация по улицата и завила към магазина. Заради забавените си от алкохола реакции обаче, тя не успяла да спре навреме и врязала превозното средство във входната врата на търговския обект.

Пристигналите на място полицаи установили, че 39-годишната жена е седнала зад волана с близо 2 промила алкохол. Инцидентът се размина без пострадали, въпреки че в магазина е имало клиенти. Жената е в ареста на Второ РПУ, а утре прокуратурата ще прецени каква мярка за неотклонение да й бъде наложена.

Очевидци твърдят, че в района е имало и няколко деца, които били изпратени на пазар. „На тротоара имаше хлапета, чакащи да влязат. Около зеленчуците и плодовете също имаше клиенти. По чудо колата връхлетя вратата, а не хората”, разказва собственикът на магазина – Динко Генчевски пред Traffic News.

Няколко часа след инцидента той и негов близък вече поправяха щетите от ПТП-то. По думите му, вратата и част от мазилката са пострадали.

„Жената караше много бързо, със сигурност над допустимата за градски път. Дори не намали, а направо влезе в магазина. Персоналът е много уплашен, хората в района също. Не познавам шофьорката, знам само, че това не й е за първи път. Дори след произшествието се държеше неадекватно и агресивно”, допълни собственикът.

Продавачките още не могат да се отърсят от преживяното. Те разказаха, че въпросната дама е била и друг път техен клиент. Живеела в района, в една от къщите срещу клубната база.

„Винаги е била нагла, надменна и се държеше невъзпитано с нас. Знаем, че се грижи за болната си баба, а майка й, която е украинка, е в чужбина. Днес дори беше в магазина час преди катастрофата – не можеше да уцели прага на магазина. Търсеше лотарийни билети, но като разбра, че не продаваме, започна да обижда и си тръгна. Беше много пияна”, разказаха от магазина.

По време на произшествието, хъскито на пияната жена било в автомобила. Кучето заедно с жената са били качени в патрулката. Животното е било прибрано от униформените в дома му, а шофьорката отведена в районното.

„Не само, че беше виновна и пияна, а викаше по хората. Обиждаше ги, изкара ги тях виновни. Тя не е добре. Има три висши образования и до колкото знам в момента пак е студентка”, разказа жител на района. Той добави, че улица „Лозарска” е ставала не веднъж арена на катастрофи.

„Само преди месец кола отнесе две паркирани автомобила и избяга. Преди това пак – пиян се вряза в кола и пак избяга. Тук всеки ден минават деца, а няма нито един легнал полицаи. Колите пък профучават като че ли са на магистралата”, допълва мъжът.