КАТ глоби 59 шофьори само за денонощие в пловдивско село

КАТ глоби 59 шофьори само за денонощие в пловдивско село

Пловдивските пътни полицаи глобиха 59 шофьори и съставиха актове на други 15 за различни нарушения само за денонощие при акция за безопасността на пътя в село Труд край областния център. Общо били проверени В рамките на проведената акция са проверени 102 моторни превозни средства и 107 шофьори и пътници, съобщиха от полицията в Пловдив.

Двама от водачите директно били закопчани, защото при проверка с драг тест, устройството е отчело положителни данни за употреба на опиати. Това са мъж на 40 години от Казанлък, който карал лека кола „Пежо” и мъж на 34 години, който шофирал „Хонда”.

Регистрационните табели на автомобилите веднага били свалени, а двамата дрогирани шофьори прекарали нощта в полицейския арест. Наред с тях при същата акция бил пипнат младеж на 16 години от село Строево, който шофирал автомобил без книжка. За неправилно изпреварване са санкционирани 6 от водачите. 8 от автомобилите са били без документи за извършен годишен технически преглед.

Полицейските служители от районното управление са санкционирали 34 от водачите за различни нарушения по Закона за движение по пътищата – шофиране без включени светлини, нарушения на пътна маркировка и неспазване на знаци. Петима от проверените пътници не са носили в себе си документи за самоличност и са санкционирани затова нарушение по Закона за българските документи за самоличност с глоби от 50 лв.