КАТ дебне за коли в аварийната лента по магистралите

Пътните полицаи започват да следят за нарушители по магистралите, основно за спиране в аварийната лента. Акцията започва от днес и ще продължи до неделя. Санкцията за нарушителите е 1000 лева и отнемане на книжката за 3 месеца.

Михаил Рангелов се занимава с Пътна помощ от 34 години и е на мнение, че в последно време нарушенията по магистралите са често явление.

„То си личи. Един човек, който е с аварирал автомобил би трябвало да си постави триъгълник, да пусне аварийните мигачи и да сложи светлоотразителна жилетка, за да се знае, че е аварирал. В противен случай той няма основания да спира там”, поясни мъжът.

По данни на „Пътна полиция” едва 35 шофьори са били санкционирани за престой в аварийната лента от началото на годината.

„Имайте предвид, че в този месец движението беше малко заради мерките, които бяха наложени във връзка с епидемиологичната обстановка”, каза инспектор Петър Соколов пред Нова тв.

Заради очаквания по-засилен трафик в почивните дни и контролът се засилва.

„Такива нарушения предимно се допускат и се установяват по време на големи празници, когато пътуването е интензивно”, каза още Соколов.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share