Килим от пари и бухалки в домовете на биячите на Слави Ангелов

От Министерството на вътрешните работи пуснаха кадри от обиските на домовете и автомобилите на десетимата членове на банда за силови действия, задържани вчера. Трима от тях, с инициали Г.А., Н.А. и Б.М, бяха обвинени в побоя на журналиста Слави Ангелов. От кадрите на МВР се вижда, че те са разполагали с голяма сума пари, която плътно покрива площта на килим.

Освен сумата, разследващите са иззели телефони, сим карти, флашки, компютри, дрехи, обувки, чукове, бухалки, електрошокови и телескопични палки, белезници, военни димки, големи парични суми, знаме със свастика, книгата на Адолф Хитлер „Моята борба“, както и наркотични вещества – кокаин.

В компилацията от снимки могат да се видят и скъпите и луксозни автомобили, които бандитите притежават, както и множество ножове, бокс и плик със зелено растение, което най-вероятно е марихуана.

При извършен оглед на автомобил са иззети множество натривки и биологичен материал, за които са назначени ДНК експертизи.

Утре по отношение на тримата обвиняеми предстои да бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража“.

„Въпреки извънредното положение колегите от МВР, съвместно с наблюдаващите прокурори, работиха активно и в изключително разумен срок събраха доказателства, които се надяваме да бъдат оценени правилно от Специализирания наказателен съд и да им бъдат наложени мерки „задържане под стража“, заяви на брифинг в Съдебната палата главният прокурор Иван Гешев.