Килия за двама мъже, убили с вила и юмруци съселянин

Килия за двама мъже, убили с вила и юмруци съселянин

Задържаха под стража двама жители на козлодуйското село Крива бара, които са обвинени в извършването на убийство на съселянин, съобщиха от съдебната палата.

Смъртта на 50-годишния Г.Г., е настъпила вследствие на тежки травми от побой, нанесен му от А.И. /19 г./ и И.А. /34 г./. Между тримата възникнал скандал, прераснал в сбиване вечерта на 27 юли. При сбиването И.А. пробол Г.Г. с вила в краката, а след това заедно с А.И. нанесли множество удари с ръце по съборения на земята мъж.

Пострадалият бил транспортиран първоначално в Козлодуй, като при прегледа е установено, че е със счупен крак от удара с вилата. После е транспортиран до врачанската болница, където сутринта на 28 юли мъжът умира от получените тежки травми – счупени ребра от ударите и перфорация на белия дроб, според официалните данни на полицията във Враца.

Двамата мъже са задържани за 72 часа с прокурорско постановление, като им е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс за убийство. Вчера съдът се е произнесъл по искането на прокуратурата за постоянното им задържане.