Кирил Домусчиев с много добра новина: Вече съм здрав!

Кирил Домусчиев с много добра новина: Вече съм здрав!

Вече съм здрав! Преборих COVID-19 и вече имам антитела (имунитет). Това написа на личната си страница във Фейсбук бизнесменът и председател на КРИБ Кирил Домусчиев, който преди дни обяви, че е болен от COVID-19. Ето какво още написа той:

„Остава окончателно да се възстановя от пневмонията. Искам да благодаря на медицинския екип, който се грижеше за мен и съпругата ми. Изключителни професионалисти! С такива медици ще преборим коронавируса! Благодаря и на всички от Софиямед, на които съжалявам, че създадох неволно доста неприятности! Пазете се, но не се страхувайте! Лечение има. Бъдете умни и се грижете за себе си и своите близки!“

Детето със съмнения за коронавирус в Търново е добре. Да не би да му е лят куршум или защото докторите са си свършили работата? Този критичен коментар отправи бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков.

„Знае ли се, че това дете, с тази отговорна майка, не го е ваксинирала. Ако не го е ваксинирала, няма право на мнение. Може и да е фалшива информация, но е достоверен източник“, каза той.

Коментарът на д-р Ненков беше във връзка с оплаквания на майката на детето, че е чакала с часове, докато лекарите й обърнат внимание.

„Лекарите не сме боксови круши. Дойде време да се разбере, че ние помагаме. Не че нямаме трески за дялане в нашата гилдия, но те в огроманата си част са комуникационни проблеми, а не профисионални“, заяви той.

Мирослав Ненков добави още: „Двустранната пневмония при възрастни и деца е позната на всички лекари, това не е някакво сложно заболяване. Колко много е седяла (майката, бел. ред.)? Ако беше в прекрасната Англия, която сега ни следва, щеше да чака 1 седмица за прием. В Англия бялото ви течение ще се превърне в черно, докато стигнете до гинеколог“.

Мирослав Ненков смята, че у нас властите си вършат работата. Обърна внимание, че кривата на заразата не се покачва и броят на заразените не е голям. Похвали работата на щаба.

Въпреки че не искаше да коментира много темата, д-р Ненков все пак каза и какво очаква от Медицинския съвет за борба с коронавируса.

„Не го разбирам много този съвет. Не бива да бъдем негативни и черногледи. Нека да дадем време да видим дали ще е полезен или не. Да видим дали ще помага на Щаба. Дай Боже, дано. Дано да не си пречат“, каза бившият здравен министър.