Ключаря се върнал от Лондон, за да открадне 1 милион от Ямбол

Ключаря се върнал от Лондон, за да открадне 1 милион от Ямбол

Задържаният за кражбата на близо 1 млн лв от тайник маскиран в камината на ямболски бизнесмен Валентин Леков, по известен в родния си Бургас като Вальо Ключаря се завърнал от Лондон, за да направи удара на живота си, споделиха запознати с развоя на досъдебното производство.

44-годишният апаш, който през 2019-а е бил осъден на 1 година затвор условно при тригодишен изпитател срок заминал за Великобритания малко след обявяването на пандемията, става ясно от личния му профил във Фейсбук.

На повечето снимки там Леков е с предпазна маска на лицето, това обаче не му е попречило да си направи няколко селфита с лъскави мотоциклети, чийто фен бил от доста време насам.

В началото на 2020 бургазлията се е похвалил, че очаква скоро да се сдобие с нов автомобил. На 30 декември пък е постнал, че през новата 2021-а му предстои печалба от лотарията.

За тайника в новото жилище на 50-годишния ямболски бизнесмен М.И. Ключаря получил информация от стар свой авер, който участвал при градежа на камината. Ортакът е сред общо шестимата задържани първоначално от полицията за кражбата на огромната сума, но в последствие е пуснат на свобода, след като се съгласил да стане свидетел на обвинението по досъдебното производство. Прокуратурата има още един свидетел, който потвърдил името на крадеца. Парите:750 200 лева, 50 000 евро, 7 милиона виетнамски донги, 450 бразилски реала и златни накити били изнесени от Леков в раница, която намерил в апартамента на бизнесмена.Според запознати жертвата има две търговски дружества: едното е за производство на панели, а другото е за строителство, кражбата е осъществена посред бял ден на 21 октомври м.г., като в жилището е проникнато с подправен ключ.

До извършителя се е стигнало след скандал между ортаците в удара за разпределението на плячката. В хода на извършените 17 обиска в жилища и автомобили криминалистите откриха само 54 бона и част от задигнатите бижута, тепърва ще се установява съдбата на останалите пари и накити.На този етап задържаният бургазлия отказва да съдейства на разследването.

One thought on “Ключаря се върнал от Лондон, за да открадне 1 милион от Ямбол

Comments are closed.