Кметица лихварка пази парите на роми срещу 2% лихва

Кметица лихварка пази парите на роми срещу 2% лихва

В добричкото с. Царевец кметицата Маргарита Стоянова е разработила уникален бизнесмодел, ожали се ощипан ром.

„Нашите циганите работят по Европата квото има там – порститутки, малко джобни, просия, това-онова, ама кат са върнат, Мама, дет я наричат кметицата Маргарита, взима всичката пара да я пази срещу 2% лихва”, призна нашият читател (правоговорът е запазен, б.ред.), пише Nbox. bg.

„Мойта Асенка проституирва цял месец, ама праща 5000 евро за мен и трите циганета, а кметицата вика: „Абе, ей, момче, дай парата да я пазя, че ще изгърмиш”, и аз й дадох”, откровен е прецаканият пишман съпруг. Договорът за охрана на еврото обаче е закрепен с каузата за 2 на сто лихва върху цялата сума.

Простата сметка показва, че за „охраната” на парите управничката, която е на власт от далечната 1988-а, прибира 100 евро като компенсация за усилията си да тури пачките в кметската каса.

На фона на бежанската вълна в селото с близо 350 жители, от които половината са в страни от ЕС в търсене на по-добър живот, излиза, че кметицата от БСП прави сериозен лихварски бизнес за няколко хиляди лева на месец.

Проверка установи, че хитрушата от БСП кара своя осми мандат начело на изтърбушеното добричко село.

Маргарита Стоянова е най-дълго управлявалият кмет в Добричка област в годините на демокрацията. През 2017-а е удостоена с приз на Националното сдружение на общините в Република България именно за най-многомандатен кмет на областта.

На последните избори за местна власт Маргарита Стоянова е един от деветимата кандидати в област Добрич, който е избран още преди изборния ден – тя е единствен претендент за кмет на Царевец. Споделя, че имало девет партии и коалиции, заявили пред Общинската избирателна комисия, че ще издигнат кандидати, пише wow-media.bg.

В крайна сметка се оказва сама. На въпрос защо се е стигнало до тази ситуация, отговаря: „Може би защото всички са разбрали, че този мандат за мен ще е последен, тъй като ми предстои пенсиониране. Аз заявих, че съм решила да отстъпя възможността на по-младите хора да работят”.

Дотогава, работи тя…

И въпреки че била единствен кандидат за кмет на село Царевец и може да бъде избран само с един глас, от 335 избиратели в селото до урните отиват 176 души. Кметицата споделя, че макар и избирателите да са 335, в село Царевец живеят над 700 души, но не всички са с регистрация. Има англичани, белгийци, руснаци, преди време – дори и индийци.

Маргарита Стоянова започва работа в село Царевец през 1985 година като секретар на кметството. След две години кметът Христо Костов се пенсионира и тя е назначена за временно изпълняваща длъжността. И от 1988 година, когато е 30-годишна, е кмет на селото. Винаги е била издигана от БСП.

„Израснала съм в Царевец. Почти целият ми живот е преминал тук. Жителите на селото са моето семейство. Обичам ги”, приключва откровената изповед на Маргарита Стоянова. Аплодисменти…

И за капак – единствената асфалтирана улица в селото води до къщата на…? Познайте! Вездесъщата кметица Маргарита Стоянова.