Когато искаш да живееш: Погребана и оплакана, 85-годишна се върна излекувана от COVID

Когато искаш да живееш: Погребана и оплакана, 85-годишна се върна излекувана от COVID

Преди десет дни Рохелия, 85-годишна галисийка, беше оплакана и погребана, след като стана една от безбройните жертви на коронавируса. Днес тя се завърна да отмаря със съпруга си в старческия дом Хове, откъдето е била прехвърлена в болница в Оренсе, когато болестта й започва да се усложнява.

Невероятно… но факт, както разказва в. „Ла Вос де Галисия“ в неделното си издание за малко вероятното възкръсване на тази жена. То си има просто обяснение – необяснима грешка в документите по време на идентифицирането на тялото на друга обитателка на старческия дом, също заразена с коронавирус.

Така на 13 януари семейството на Рохелия е информирано, че тя е починала в болницата, без никой от роднините й да подозира, че това е грешка. Ден по-късно е организирано погребението, при което най-близките на възрастната жена нямаше как да забележат ужасното объркване, тъй като получиха ковчега напълно запечатан направо на гробището.

Само че след 10 дни на траур, и след като Рохелия победи коронавируса и беше изписана, изненадата беше тотална от момента, в който „възкръсналата“ жена се появи в дома за стари хора, сякаш нищо не се беше случило.

На повечето нейни познати от старческия дом им се наложи да търкат очите си, начело със съпруга на Рохелия, а също на цялото семейство и персонала на центъра, който също оплаквал „починалата“.

За да преживее една напълно неочаквана щастлива развръзка в тези времена.