Кола на охранители прелетя мантинелата и се обърна

Кола на охранители прелетя мантинелата и се обърна

Лек автомобил на охранителната компания „VTA секюрити“ прелетя през мантинелите на пътя от Казанлък за Стара Загора и падна по таван, като само по случайност не е станал причина за верижна катастрофа.

Инцидентът е станал около 8,40 часа в събота, водачът не е удържал волана върху мократа от падналия малко преди това дъжд настилка и колата се е завъртяла около оста си, след което буквално е прегазила предпазното съоръжение, падайки от другата страна.

На място е пристигнала линейка на ЦСМП, водачът е бил прегледан в спешното отделение на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и след установени само охлузвания по тялото е освободен за домашно лечение. Тепърва ще се установява с каква скорост е карано в този участък , където има ограничен от 70 км /час. От компанията признаха, че автомобилът е за скрап, но отказаха допълнителен коментар за водача.

Районът на катастрофата е на стотина метра от т.нар. Италиански мост, където от началото на годината са регистрирани над 20 тежки и средни произшествия предимно с товарни коли. Час по – късно по същия път е станала още една по-лека катастрофа с нарушаване на мантинелата, по тази причина в неделя служители на АПИ започнаха подмяната й.

loading...