Кола отнесе пиян в инвалидна количка

45-годишен клошар от Сливен попадна в болницата с фрактура на ръката, след като количката му била блъсната от лека кола по пътя за село Крушаре.

Инцидентът е станал към 18,30 часа в понеделник, след като час по-рано придвижващият се с количката видимо в нетрезво състояние Илиан Митев е бил изведен от пътното платно от полицаи и предупреден да кара по банкета.

Малко след тръгването на дежурната патрулна кола на РУ „Полиция“ Митев, който от години води скитнически начин на живот отново подкарал количката си по осовата линия.

В сумрака на него налетял лек автомобил „Опел Канго“, собственост и управляван от 57-годишен жител на Крушаре, който направил опит в последния миг да набие спирачките, но не успял. При направената проверка с дрегер станало ясно, че раненият е с 1,65 промила алкохол в издишания въздух, а шофьорът на опела е напълно трезвен.

Образувано е бързо досъдебно производство,пострадалият е настанен в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ без пряка опасност за живота му. Според местните жители Илиан и друг път е предизвиквал опасни инциденти на пътя с инвалидната си количка. Той от съвсем млад напуснал близките си и живеел където намери.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share