Кола помете дете на пешеходна пътека в Бяла Слатина

Дете една не загина след като бе пометено от кола на пешеходна пътека в Бяла Слатина. Инцидентът е станал малко след 20 часа в събота, съобщиха от пресцентъра на МВР във Враца.

61-годишният водач на лек автомобил „Опел Астра” е карал твърде бързо и е блъснал пресичащо на пешеходна пътека 10-годишно дете от Севлиево. Шофьорът, който е местен жител, е изпробван за алкохол с техническо средство, като дрегерът отчел отрицателен резултат.

От удара детето не е получило застрашаващи живота му наранявания. Момчето е прегледано в спешния център в Бяла Слатина. Там лекарите установили, че има контузии в областта на левия крак и го насочили за лечение към ортопедичен кабинет на многопрофилната болница в Плевен.

Според разследването, до инцидента нямало да се стигне, ако шофьорът е карал със скорост, съобразена с тъмната част на денонощието и намалена видимост поради мъгла. Освен това асфалтът е бил мокър и той е отнел предимство на пешеходец, преминаващ по зебра. Не е в полза на водача и обстоятелството, че той е проявил непредпазливост към уязвим участник в движението, а именно към дете.

По случая е образувано досъдебно производство в районното управление на Бяла Слатина.