Колегите на починалата д-р Нели Пандова: Раздаваше се докрай!

Колегите на починалата д-р Нели Пандова: Раздаваше се докрай!

Раздаваше се докрай, беше всеотдаен човек и изключителен професионалист. Това написаха колегите на починалата вчера 61-годишна лекарка д-р Нели Пандова-Илиева от Центъра за спешна медицинска помощ – София (ЦСМП). Това е втори случай на издъхнал медик у нас от коронавирус след 42-годишната д-р Илияна Иванова в Сливен.

По-рано стана ясно, че д-р Нели Пандова-Илиева е издъхнала в спешното приемно отделение на Александровска болница в София. Преди това тя е била лекувана в болница „Св. Анна“ за коронавирус. Дала е две отрицателни проби и е изписана вкъщи, но в събота внезапно се е почувствала много зле.

„Към момента на повторното й приемането в лечебно заведение е била в тежко състояние, починала е към момента на повторната хоспитализация“, обясни секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. „Веднага е била интубирана, но дори не са успели да я вкарат в интензивното отделение“, добави и шефът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски, като от думите му стана ясно, че дори 45 минути сърдечен масаж и обдишване не са помогнали на лекарката.

Екипът на ЦСМП – София изказва най-искрените си съболезнования към близките на д-р Нели Пандова – Илиева.

„Д-р Пандова е дългогодишен лекар в Спешна помощ, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който носеше достойно отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в беда!, казаха от там

Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последния момент, д-р Нели Пандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим заедно! Поклон пред паметта й! Светъл път!“, написаха в социалните мрежи нейните колеги от ЦСМП-София.