Коледен подарък! Съдът пуска Наско Райфъла на свобода

Емблематичният пловдивски бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла излезе от ареста. Райфъла е обвинен в поръчителство на убийство на свой конкурент и в поръчителство на палеж на няколко коли, сред които и тези на семейството на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов.

Днес в пловдивския съд, по искане на Червенков, бе гледана мярката му за неотклонение. Той е в ареста от януари 2015 г. и многократно подаваше молби да излезе от там. Мотивите на съда са: приключило съдебно следствие и здравословни причини – Райфъла страда от бъбреци и има проблеми с очите. Той излиза на свобода срещу парична гаранция от 20 000 лв. Магистратите му забраниха да напуска страната.

Червенков и още няколко мъже отговарят пред закона за опит за убийство на управител на клиника в Пловдив. Райфъла поръчал на мъжете да убият Аргир Гяуров, тъй като му бил конкурент, ръководейки клиника под тепетата, а Червенков има Частна неотложна помощ. Той е поръчал да бъдат изпепелени и няколко коли като отмъщение към хора, които не са му свършили дадена услуга.