Коли без шофьори се блъскат в дома на възрастна жена във Врабево и го трошат

Коли редовно блъскат в дома на възрастна жена в троянското село Врабево и нанасят сериозни щети върху нея. Какво се случва – на стотина метра от дома на жената имало хранителен магазин. Шофьорите спирали пред него, но често не дърпали ръчната спирачка. Колите им тръгват по надолнището към къщата и се забиват в кухнята на жената.

При последния такъв случай била изкъртена дограмата, а стъкла засипали жената, докато спи.

„Влизат у нас. Тази година вече за трети път. Живеем под стрес. Всичко ми се разбива – електроуреди, абсолютно всичко. Последният път беше някакъв ужас, това не може да се преживява“, разказа пред Нова тв Румяна Стоянова, която живее в къщата. Само за тази година коли са влизали в дома на Стоянова през април, юли и ноември.

Тя е вдовица и живее със свекърва си Алина, която е на 87 години. „Това не се издържа, търся помощ от всички. Това не е възможно, не можем да живеем така“, каза Стоянова.

При последния случай мъжът счупил готварската печка на жената и съборил тавата ѝ с мусака. Стъклата паднали върху баба Алина и я наранили по главата, ръцете и краката.

От Община Троян сложили знак и антипаркинг колчета, но и те не спрели последната кола. Затова обещали да сложат голяма бетонна ограда.