Коронавирусът взе нови жертви, 12 000 болни в Китай

Коронавирусът взе нови жертви, 12 000 болни в Китай

Броят на починалите вследствие на новия коронавирус в Китай до края на вчерашния ден е нараснал на 259 души. Toвa съобщи китайската държавната телевизия, като се позова на данните на Националната здравна комисия.

Нови 45 смъртни случая са регистрирани в провинция Хубей и един в община Чунцин, посочва Франс прес. В течение на деня са били потвърдени 2102 нови случая на зараза в Китай, с което общият им брой е достигнал 11 791.

Испания съобщи за първи потвърден случай на зараза с вируса, предаде Ройтерс. Пациентът се намира на най-големия от Канарските острови, Ла Гомера. Мъжът и още четирима души са в изолация и под наблюдение на острова от четвъртък, след като било установено, че са били в контакт с германец, диагностициран с вируса, посочи испанското здравно министерство. Случаят бе потвърден от испанския Национален център по микробиология малко след като самолет с 27 граждани на страни от ЕС пристигна от китайския град Ухан в Мадрид. При никой от репатрираните испанци няма симптоми на вируса, но те ще останат под карантина в мадридска военна болница и ще бъдат наблюдавани в течение на 14 дни, отбеляза министерството.

Четирима датчани и един норвежец, които са пристигнали със същия самолет, ще бъдат откарани в страните им.

Потвърдените случаи на коронавируса в Германия вчера станаха седем, след като властите в провинция Бавария съобщиха, че пробите за вируса при шести служител в компанията за доставки на автомобилни части Уебасто са били положителни. По-рано през деня министерството на здравеопазването потвърди, че дете на заразен работник в Уебасто също се е разболяло, отбелязва ДПА, цитирани от БТА.