Коронавирусът премести и жриците на любовта онлайн

Коронавирусът премести и жриците на любовта онлайн

Коронавирусът промени животът ни. Промени и бизнесът, които продават телата си, за да печелят пари. Сега те трябва да се съобразяват с препоръките за да се предпазят от COVID-19. Вместо на улицата, сега можем да намерим жриците онлайн.

На практика COVID-19 успя да промени и най-древната професия. Не само заради предпазните средства. А и защото само няколко дни след като в България беше въведено извънредно положение и се забраниха социалните контакти, в интернет заваляха обяви. Те се публикуват обикновено в сайтове за запознанства.

„Знаем, че предлагането на сексуални услуги в България е незаконно, т.е това е престъпление. Ето защо никой няма да си позволи или малко биха били онези, които биха рискували да създадат сайт, в който официално да се предлагат сексуални услуги”, обясни Любомир Тулев, експерт по киберсигурност, пред NOVA.

Част от жените и мъжете, които имат обяви в такива сайтове твърдят, че парите си изкарват само онлайн. Защото е бързо, лесно и удобно. Всъщност до еротична виртуална среща, обикновено по Скайп, се стига за минути. Първо обаче, когато клиентът е нов, задължително се отделя време за презентация на услугата. А след това и за указания.

„Шоуто ми е 10 минути, 25 лева е. На описание пишеш „книга” или каквото искаш там, „комунални услуги”, „подарък”, „рози””, обяснява на клиента си жена, предлагаща еротични услуги.

„Основанието за превода може да е най-различен и е трудно доказуемо, но не могат да избягат от това, че са получили тези пари”, обяснява Тулев.

След като плащането за нечия плът приключи, парите отиват по сметката на този, които е пуснал обявата, за секунди. И така се стига до същинската част.

А онлайн забавлението може да излезе доста солено. Въпреки първоначално обявената ниска цена.

„Скъпи, всичко е допълнително. Виждаш ме само гола на камера, всичко друго се плаща”, обявява предлагащата сексуалните услуги.

При други – нищо не се заплаща допълнително. А между еротиката, споделят и проблемите си. Свързани с професията и пандемията. И казват, че въпреки че са се съобразили с правилата, при част от тях има спад в бизнеса.