Кошмарни новини за пострадалия от токов удар бизнесмен от Петрич

Състоянието на петричкия бизнесмен Симеон Мантарлиев е много тежко, настанен е в реанимация и лекарите се борят за живота му. Това съобщиха от болница „Пирогов“, цитирани от struma.bg

В сряда вечерта Мантарлиев бе настанен със сериозни поражения на главата, корема и краката, резултат от токов удар. Инцидентът с него станал на покрива на хале в петричкото с. Марикостиново, което Мантарлиев е дал под наем на грък. Не е ясно защо се е качил горе, но работниците видели, че говори по телефона, преди да се свлече.

Сигналът на тел. 112 е подаден в 16,22 часа и той е за поразен от волтова дъга 59-годишен мъж. Към селото тръгва линейка, но преди нея пристигат огнеборците. Според шефа на петричката пожарна гл. инспектор Стоян Тилев, в пожарната някой от работниците във фирмата на Мантарлиев позвънил около 17.10 часа и когато момчетата му отишли на място, намерили Мантарлиев да лежи на покрива на халето.

„Свалихме го и го откарахме до болницата, после се обадихме да изключат тока на селото за 10 минути. Това се прави, за да се пресече мрежата от близките кабели с високо напрежение“, обясни инспектор Тилев.

В полицията има образувано дознание за инцидента. Припомняме, че С. Мантарлиев е собственик на 4 фирми, а основната му е „Мантар-А“ ООД. Бизнесменът има хотел в Марикостиново, също носещ фамилията му, и стъкларска фабрика.