Кошмарът Ковид-19 за гурбетчийка, върнала се от Нидерландия на 1 май, няма край

Кошмарът Ковид-19 за гурбетчийка, върнала се от Нидерландия на 1 май, няма край

5 от общо 10 новоизлекувани от КОВИД-19 в страната са от Хасково, съобщиха от Националния оперативен щаб. От 6 проби взети в петък в Хасково, 5 са отчели отрицателен резултат. Една е положителна, съобщават от Областна администрация-Хасково.

Излекувани са 38-годишен мъж и децата му на 5 и 15 години, завърнали се от Нидерлания на 1 май. Контролната проба на съпругата му е положителна и тя остава на домашно лечение в карантинни условия още седмица, след което ще бъде тествана отново, пише haskovo.live. Излекувани са и двете жени на 41 и 42 години от община Хасково, също завърнали се с полет от Нидерландия на 1 май. Те обаче остават под под домашна карантина до утре- съобщават от Областна администрация-Хасково.

Общият брой на излекуваните в Хасковска област вече е 18, от всички 29 заразени от началото на пандемията. Все още двама са в болница, а осем са на амбулаторно лечение. Един мъж почина, в следствие на заразата в Хасково. Общо 606 са направените проби в България през последните 24 часа. Положителни са 14.- показва националната статистика.

Сред новите случаите е дете на 4 години, което е член на семейството на лекар от Сливен, който също е диагностициран с КОВИД-19. Още едно медицинско лице е заразено. Става въпрос за стоматолог от София- съобщиха от щаба. Една жена от Сливен е починала през последното денонощие в болница. Тя е била с придружаващо заболяване- диабет. Общо потвърдените случаи на КОВИД-19 от началото на епидемията у нас са 2 513.