Кошмар: Огромно куче нахапа зверски пенсионер

Кошмар: Огромно куче нахапа зверски пенсионер

67-годишен пловдивчанин преживя истински ужас посред бял ден в квартал „Беломорски“. Бил нападнат от огромно злобно куче, като само късметът го е спасил от смъртта.

Павел, който е бивш полицай, разказа пред в. „Марица“ за инфарктното преживяване. В петък следобед решил да излезе на разходка и да избяга от градския шум. Любувал се на чист въздух в „Беломорски“ в рамките на няколко часа, след което тръгнал да се прибира. На връщане обаче преживял кошмар.

Докато вървял по тротоар, пред него се отворила метална гаражна врата, от която на заден ход излязла кола. Секунда по-късно от там се появява огромно куче и скача върху Павел, но не да му се радва, а напротив. Звярът, който спокойно може да се нарече като героя на Стивън Кинг – Куджо, се хвърлил към врата на пенсионера, за да го разкъса.

„Въпреки шока, успях да реагирам. Изкарах напред лявата си ръка, за да го отблъсна. То скочи втори път, захапа ме, след което се нахвърли и трети път. Кучето беше по-голямо от мен. Нямаше как да победя в тази битка. Хубаво, че бях с дебело кожено яке. То ме спаси от откъсване на ръката. Водих борба с кучето минута и половина, която ми се стори цяла вечност. Най-накрая дойде собственикът на кучето и ме отърва. Все още съм енергичен и пъргав и това ми помогна в някаква степен, защото кучето не искаше просто да ме ухапе. То скачаше към врата и лицето ми, за да ме разкъса и убие“, разказа 67-годишният пенсионер. Павел добави, че случката е щяла да завърши фатално, ако кучето бе нападнало дете или старица.

След зловещото нападение, собственикът на звяра е закарал потърпевшия до болница. Там са му сложили инжекция, обработили са раната. След това е дал и пари на Павел, с които в някаква степен да покрие щетите и стреса от преживяното.

Павел обясни, че кучето го е захапало на място, където преди няколко месеца му е правена операция. „Имах кръвонасядане на лакътя, претърпях хирургична интервенция. Сега точно там ме ухапа“, каза той.

Жертвата на кучешката атака разказа още, че няколко пъти в живота си е бил обграждан от глутници песове, но до подобна борба не се е стигало.

Павел заяви, че все още обмисля дали да заведе дело срещу стопанина. Желанието му е неговият случай да служи като показателен пример и като знак за внимание – стопаните да си гледат опасните кучета както трябва, а хората да знаят, че не са защитени, докато такива зверове се оставят безпризорно, предвид това, че могат да убият някого.