Кошмар! Опит за самоубийство в пловдивския психодиспансер

Кошмар! Опит за самоубийство в пловдивския психодиспансер

27-годишен пазарджиклия е опитал да сложи край на живота си в Центъра за психично здраве в Пловдив, пише „Марица“. Случката се разиграла вчера, а за нея потвърдиха от пловдивската полиция. Пазарджиклията с параноидна шизофрения получил пристъп и започнал да хвърля и чупи всичко наоколо.

Счупил стъклото на вратата на помещението, в което се намирал, и с остро парче започнал да се наранява на различни места по тялото, даже опитал да си пререже гърлото. Въпреки това, 27-годишният не се е наранил сериозно и е настанен в УНГ клиниката в УМБАЛ „Св. Георги“, без опасност за живота.

Това е втори опит за самоубийство на пазарджиклията, за щастие неуспешен.

След като се е лекувал в родния си град през последните 3 години е имал подобрение. В края на юни близки го довели за обстоен преглед в частен медицински център, а по време на прегледа пациентът изпаднал в нервен пристъп и по спешност бил настанен за лечение при строг режим, без липса на посетители, в Центъра за психично здраве в Пловдив.

Преди дни лекарите констатирали подобрение и го преместили в мъжкия стационар, където дори е позволено да се излиза навън.