Коя е българката Живка, задържана при мощната акция срещу мафията

Живка Танева, българката, която е била задържана по време на мощната спецакция срещу мафията в Италия, е имала малък бизнес там. Тя е държала малко кафене с предлагане на домашно приготвена храна и билярд.

Заведението се е намирало на същия адрес, където според италианските медии е живеела Живка Танева – Piazza Umberto I, 46, 89843 Sant’Onofrio VV. При проверка в Гугъл, обаче, излизат фотографии на доста запусната къща, където няма следа от каквото и да е било кафе.

Името на българката бе публикувано от италианските медии и то попада в списъка на всички задържани. Според тях Живка Тодорова е пусната под домашен арест.

Самата Живка няма фирмена регистрация в България. При справка в търговския регистър излиза фирма на жена със същите имена, но родена през 1938 година. Не е ясно каква роля е изпълнявала българката в мафиотската структура, но фактът, че е оставена под домашен арест говори по-скоро за това, че е била в периферията на организацията.

Властите в Италия са арестували 334 члена на калабрийската мафия Ндрангета, включително и политици, адвокати, счетоводители и служители на държавната администрация. Операцията е проведена в ранните часове на деня. Задържани са хора от клановете Манкузо и Лимбади на Ндрангетa в Калабрия, България, Германия и Швейцария. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов на свой ред заяви, че до този момент на територията на България няма извършени арести по искане на италианските служби.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share