Крадец задигна оборота на пицария, докато собственикът си пиел кафето

Крадец задигна оборота на пицария, докато собственикът си пиел кафето

Крадец задигна 5200 лева от собственик на пловдивска пицария. Апашът е прибрал сумата, докато бизнесменът е пиел кафе със служителката си.

Мъжът многократно е бил осъждан и лежал в затворите у нас. Последно е изтърпял наказание през 2016 година. Само три години по-късно отново е в полезрението на полицията, пише „Трафик“.

През септември миналата година собственик на пицария, намираща се под известен хотел под тепетата бил в обекта. В себе си носел 5200 лева в чанта, като парите били за погасяване на сметки, наем и зареждане. Бизнесменът оставил чантата си на барплота в пицарията и със своя служителка излезли да пият кафе в градината.

Междувременно в хотелът влязъл криминално проявеният пловдивчанин. Той взел от витрината в лоби бара вода и тръгнал да търси служител, за да си плати. Така влязъл в пицарията. Забелязал чантата, огледал се и бързо претарашил чуждия аксесоар.

Вътре намерил пачката с парите, прибрал ги в джоба и тръгнал да бяга. На вратата бил пресрещнат от сервитьорката. За да се прикрие обяснил, че иска вода и търсил на кой да плати. Взел напитката и бързо се „омел” от пицарията и хотела.

Няколко часа по-късно, собственикът на парите ги потърсил. Забелязал, че чантата му е отворена. Първоначално предположил, че ги е забравил в дома си. Ден по-късно установил, че е бил обран. Подал жалба в полицията. Прегледани били камерите в пицарията, на чиито кадри била запечатана кражбата.

Познавайки контингента, полицаите веднага разпознали апаша. Това бил стар техен познайник, многократно осъждан.

Не след дълго мъжът бил арестуван и му били повдигнато обвинения. Преди дни крадецът се изправи пред съда и след признание за вина получи присъда.

Рецидивистът ще добави още 3 години затвор към криминалното си досие. Той ще изтърпи наказанието си при първоначален строг режим.