Крадец отмъква скъпа кола от столичния „Младост“, джитка си спокойно в друг квартал

Крадец отмъква скъпа кола от столичния „Младост“, джитка си спокойно в друг квартал

В резултат на предприети бързи оперативни действия полицаи от СДВР задържаха двама мъже, отнели противозаконно лек автомобил.

На 24 юни в полицията е получен сигнал за открадната от паркинг в района на ж.к „Младост“ кола. В хода на предприетите действия, няколко дни по-късно, служители на сектор „Престъпления свързани с МПС“ – СДВР засичат автомобила, движещ се в района на кв. „Витоша“, от който изскача млад мъж и прави опит да избяга, а колата продължава пътя си.

Минути по-късно беглецът – 31-годишен рецидивист, е задържан, а при опит автомобилът да бъде спрян, той реализира ПТП със служебната кола. При задържането водачът, 22-годишен столичанин, оказва яростна съпротива, което налага употребата на белезници.

В хода на последвалите процесуално-следствени действия са намерени и иззети мобилни телефони, сим карти, регистрационни табели, автомобилни ключове, техника за привеждане на автомобили в движение, нож тип „пеперуда“ и пистолет. На адресите на задържаните мъже са открити множество полиетиленови пликчета с прахообразно вещество и пистолет.

По случая е образувано досъдебно производство. Наложена им е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.