Крадла влиза зад решетките след натрупан доста опит – навсякъде си харесва по нещо

Крадла влиза зад решетките след натрупан доста опит – навсякъде си харесва по нещо

32-годишна жена влиза зад решетките за една година заради извършени 12 кражби. Тя е осъдена от Окръжния съд в Русе и не може да обжалва решението, съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

Преди това крадлата имала други пет присъди за същото деяние, но не си взела поука. Решила да си набавя средства, като изнася различни стоки от магазините, без да ги плаща, а след това да ги продава. В периода 18 август 2018 г. – 23 януари 2020 г. извършила 12 кражби от хепармакети и квартални магазинчета.

От „Мосю Бриколаж“ изнесла лазерна ролетка, от „Технополис“ – безжични слушалки, от „Лили дрогерия“ – парфюм, от „Кауфланд“ – две бутилки коняк, а от малките обекти – хранителни стоки, цигари и напитки. Стойността на тези стоки е оценена на 1649,14 лева.

Делото е гледано първоначално в Русенския районен съд по процедурата на съкратеното съдебно следствие, тъй като М.М. признала винага си. Поради това присъдата й от година и половина лишаване от свобода е намалена на една година. Жената обаче обжалвала, но Окръжният съд потвърдил наложеното наказание.