Крадла с 16 присъди влиза за още 3 години зад решетките

На три години лишаване от свобода в сливенския затвор бе осъдена Добринка Живкова от Николаево. Тя бе задържана преди 9 месеца за поредна кражба от дома на своя 47-годишна съгражданка.

Изтърпялата до сега 16 присъди 39-годишна мургавелка била спипана от криминалистите след сигнал, че през нощта на 3 януари т.г., в съучастие с 25-годишния си приятел Антон Антонов буквално измели покъщнината от жилището на отишла на гости за новогодишните празници на свои близки в Стара Загора жена.

Двойката крадци проникнали в дома, недалеко от центъра на Николаево и отнесли със себе си телевизор, разтегателна маса, печка на дърва и въглища, две електрически печки, дрехи, постелки, килими, стъклени чаши и зимнина на обща стойност близо 500 лв. Преди да отнесат мебелите и останалата плячка Добринка и Антон похапнали от намерените в кухнята домашни консерви и изпили бутилка домашно вино.

Двамата били хванати в момент, когато правели опит да продадат печката на дърва и въглища на свои съседи в ромската махала.

Добринка е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 7 февруари, защото кражбата е извършена в условията на опасен рецидив-тя излязла от затвора през септември м.г. а Антон е с парична гаранция, защото до сега нямал противообществени прояви.

Добринка ще изтърпява новата си присъда при първоначален строг режим, а Антонов е осъден на 1 година затвор условно, при 3-годишно отлагане изпълнението на присъдата. Присъдата спрямо двамата е влязла в законна сила.