Крадците в благоевградската митница проникнали през покрива, с ъглошайф са срязали две каси

Крадците в благоевградската митница проникнали през покрива, с ъглошайф са срязали две каси

Неизвестните лица, които обраха митницата в Благоевград, са се покатерили през аварийна противопожарна стълба, качили се на покрива и от там влезли в сградата. Стигнали до едно от вътрешните помещения на третия етаж, използвано за склад на ценни вещи. Там с ъглошайф срязали две каси, съобщи районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

Ковачки допълни, че очевидно крадците са бързали, тъй като има разхвърляни сребърни бижута. „Имаме информация, че там са се държали пари, които липсват, конкретно стойността ще се установи в рамките на процеса.

В момента тече разследване, прави се оглед на местопроизшествието, а периметърът, който трябва да се огледа, е значителен“, подчерта прокурорът. Очаква се в следващите дни да има повече информация по случая.

По данни на Канал 3, освен голямото количество сребро, са задигнали и огромна сума пари – близо 500 хиляди лева в различна валута. Бижутата, както и парите, били иззети и съхранявани като веществени доказателства по различни досъдебни производства за контрабанда.