Крадци ограбиха 25 бона от хипермаркет в Пловдив

Крадци ограбиха 25 бона от хипермаркет в Пловдив

За броени часове пловдивската полиция разкри и задържа извършителите на крупна кражба в размер на близо 25 хиляди лева от голяма търговска верига, съобщават от пресцентъра на МВР.

Извършителите са установени и задържани на територията на Софийска област. Рано сутринта на 5 май в дежурна оперативна част на ОДМВР-Пловдив на тел. 112 е постъпил сигнал за отнети близо 25 000 лв. от оборота на хранителен магазин. Незабавно на местопроизшествието са изпратени служители на Първо районното управление, на територията на която се намира обекта и колегите им от пловдивския отдел “Криминална полиция”.

При извършения оглед екипите установили, че сумата е открадната от каса, монтирана в офис към търговския обект. В рамките на стартиралите неотложни оперативно-издирвателните действия е установено, че извършителите на кражбата са напуснали Пловдив.

За проверка на съпричастността им към случая са се включили служители на ГД“НП“ и ОДМВР София и в рамките на няколко часа извършителите на престъплението са задържани в село Долна Баня. В полицейския арест са отведени трима мъже- 20-годишния Николай Т.- бивш работник в търговския обект, който е извършител на деянието и съучастника му Стефан А., който е на същата възраст. И двамата мъже са от софийското село, но нямат предишни криминални прояви. Задържан е и помощник -управителя на търговската верига Иван Т., който е подпомогнал извършителите на престъплението.

Мъжът е на 22 години и е от Стара Загора. Пред униформените служители, тримата мъже са признали вината си, а в хода на извършените претърсвания в домовете на тримата са открити и иззети по- голяма част от откраднатите пари. С постановление на Районна прокуратура- Пловдив мъжете са привлечени като обвиняеми, а мярката им за задържане се очаква да бъде удължена за срок до 72 часа.