Криминалистът Ботьо Ботев: Убийството с розата не е извършено професионално

Криминалистът Ботьо Ботев: Убийството с розата не е извършено професионално

Убийството, при което беше застреляна финансова аферистка Станка Марангозова, а до тялото й беше открита бяла роза, не е подготвено професионално, коментира по БНТ криминалистът Ботьо Ботев. Той подчерта, че при подобни престъпления организаторът не комуникира с извършителите, като се използват няколко вериги от посредници. В същото време поръчителите в покушението не са оценили редица обстоятелства и факти, които биха навели подозренията върху тях.

„Имаме един известен обществен проблем между поръчител и жертва. Второ – предстои дело, заведено от потърпевшата към извършителя. Тези неща се набиват на очи в процеса на работа”, коментира Ботев. Той посочи, че убитата се е занимавала с финансови операции, засегнали доста хора, но Станка Марангозова е застреляна ден преди дело, в което е щяла да дава показания срещу поръчителя и тази богата интервенция между обекта и жертвата говорят за непрофесионализъм в извършването на това пресъпление.

Основният мотив за престъплението е финансов – жената завлякла с големи суми поръчителя, бизнесмен, който в момента е в чужбина. Преди да бъде застреляна, Станка била бита и измъчвана, по нея са били гасени цигари, но тя обяснила, че няма как да върне парите. В същото време подала жалби в полицията за мъченията срещу нея.